БГ EN

Пенев извън полуфиналите на световното по гребане

Снимка: Sport PR Events Managment
Снимка: Sport PR Events Managment
11-09-2018 19:01

 

Лазар Пенев остана извън топ 12 на световното първенство по гребане за мъже и жени, което се провежда в Пловдив.

Най-младият състезател в дисциплината скиф лека категория на шампионата (роден е на 18 август 1999 г.) не успя да се пребори с по-опитните си съперници в репешажа и в четвъртък (13 септември) ще гребе за разпределение на местата след 13-о.

Пенев финишира четвърти в репешажа си с време 7:21,42 мин. За да продължи напред, трябваше да се класира на едно от първите две места. 

Победител стана британецът Самуел Мотрам (6:54,64 мин.). Той и мексиканецът Алекс Лопес Гарсия (6:58,46 мин.) продължават напред в битката за големия финал и медалите.

 

И третият състезателен ден на гребния канал в Пловдив не мина, без да бъде подобрен световен рекорд. Регистрира го австралиецът Ерик Ори, който спечели серията си на скиф при гребците с увреждания с време 9:25,11 мин.

Предишното върхово постижение също бе негово – 9:39,48 мин. от 2017 г. Така във всеки един от първите 3 дни на шампионата бе подобрено по едно върхово постижение, макар състезанията още да не са навлезли в решителната фаза.

 

12 септември ще бъде много напрегнат ден за българското гребане.

 

На старт ще застанат двете ни лодки – двойката ни скул Кристиан Василев и Борис Йотов, както и двойката без кърмчия - Рангел Кацарски и Станимир Халаджов.

 

Първите ще гребат в репешажите за място на полуфиналите, а гонката им ще е от 15:58 часа българско време. Напред продължават само първите два дуета.

 

Четвъртфиналната серия на Кацарски и Халаджов пък е малко след тях – в 16:22 часа, като българите ще трябва да се наредят сред първите три дуета ако искат да останат в играта за медалите. 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: лазар пенев, гребане, световно, пенев


Delfina

Спринт
Други новини