БГ EN

Класирахме лодка на световен полуфинал

Кристиан Василев и Борис Йотов дадоха пето време в  репешажите. Снимки: Sport PR Events Managment
Кристиан Василев и Борис Йотов дадоха пето време в репешажите. Снимки: Sport PR Events Managment
13-09-2018 12:21 | BGswim.com


Новосформираната мъжка двойка скул се класира на полуфинал на световното първенство по гребане в Пловдив. Кристиан Василев и Борис Йотов завършиха на второ място в репешажите.

Серията спечелиха ирландците Филип Дойл и Ронан Бърн с време 6:16.96 мин.

Йотов и Василев финишираха за 6:20.15 мин. Тяхното време беше пето най-добро от всички лодки, участващи в репешажите.

Осемте лодки, завършили първи и втори в четирите репешажа, се присъединиха към вече осигурилите си място в полуфиналите победители от сериите. Така Кристиан Василев и Борис Йотов влязоха в топ 12 в света и продължават битката за класиране във финал „А“.


„Доволен съм от представянето на момчетата днес. Още повече, че Борис беше и леко болен. Но Кристиан и Борис се пребориха. А доста силни лодки отпаднаха в репешажите. Бариерата беше поставена. Разделихме децата от мъжете. Да се класираш в първите 12 в света е сериозно постижение. Лодките са много равностойни и вече решаващи моменти от полуфиналите и финала ще определят призьорите и класирането сред най-добрите“, заяви председателят на родната федерация Свилен Нейков.


Полуфиналите на двойка скул са в петък (14 септември) в 9:19 часа и 9:27 часа.


Двойката без кърмчия - Рангел Кацарски и Станимир Халаджов, завърши на пето  място в четвъртфиналната си гонка с време 7:06.26 мин.

Българите нямаха шанс да се закачат за първите три лодки, които продължиха към полуфиналите.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: гребане, световно, пловдив, кристиан василев, борис йотов


Delfina

Спринт
Други новини