БГ EN

Кой е правилният татуист за плувеца

08-11-2018 12:23 | Димо Вулев

 

Тялото на плувеца, ватерполиста, а и изобщо на състезателя от „сините“ спортове, е тяло на показ. Фокус е на възхищение по време на тренировка, на шампионати. Еталонът за хармония от мускулни пропорции, подчертан от дизайна на банския костюм.

Бидейки на показ, тялото на плувеца е перфектната канава за красива и стилна татуировка. И тъй като все повече състезатели се изкушават да се изрисуват или поне да оставят символ по кожата си, свързан с любимия спорт, събитие (каквито са олимпийските игри, когато атлетите си изографисват петте преплетени кръга) или пък от лично естество, възниква естественият въпрос на кого да поверят кожата си.

Именно, защото плувците ще бъдат на показ на басейна или морето. Но и защото татуировката им, изразявайки често пъти нещо лично и съкровено, трябва да бъде перфектна. За мен изборът на татуист става от уста на на уста.Твой приятел е доволен и ти го е препоръчал. Разбира се, много хора правят проучване във Facebook и се спират на майстор с хиляди последователи, харесвания и препооръчителни отзиви.

Много важно е клиентът да провери портфолиото на човека, на който ще повери кожата си. Мераклията за красива и прецизна татуировка трябва да проучи и въпроса с хигиената. Дали студиото е чисто. Дали майсторът е опаковал и почиства инструментите си.


Племенните татуировки са хит сред плувците и спортистите. Е
вропейците не сме известни с подобни шарки по кожата, така че те са привнесени от мореплаветели, пътували по света. 


Това са за мен основните критерии при избора на татуист и затова ще ги подчертая още веднъж - препоръки, портфолио, хигиена. Нормално е да чакаш повече време за час, защото добрите татуировчици са запазени напред във времето.

*
Димо Вулев е бивш шампион по плуване, печели редовно титли по водно спасяване, а от години неговото професионално призвание е да бъде майстор на татуировки в студиото ANONYMOUS TATTOO SOFIA, намиращо се на столичната улица „6 септември“ №33.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: димо вулев, татуировки, татуси


Delfina

Спринт
Други новини