БГ EN

Над 265 плувци на турнира на Акулите в Бургас

09-11-2018 14:34 | Василен Димитров

 

Над 265 състезатели ще участват в първото издание на международния турнир по плуване Burgas Swimming open, който ще се състои в Бургас на 10 и 11 ноември (събота и неделя).


Клубовете са 26.

Организатор е младият местен клуб Акулите, а надпреварата ще се проведе на новия басейн-бижу „Парк "Арена ОЗК" в ж.к. "Славейков".

Турнирът Burgas Swimming open е от календара на БФПС и ще се състои със съдействието на Община Бургас и “Унибетони“.

Помагат още община Варна - с измервателната уредба, и Витоша Дайвинг с озвучаването, представянето на участниците и шоуто.

Организаторите от ПК Акулите ще заснемат подводни кадри по време на състезанието.Състезанието ще е за четири възрастови групи  А(2008-2009); В(2007); C(2006); D(2004-2005).


Всеки плувец ще има право на четири индивидуални дисциплини и щафети.


Няма ограничение за брой участници от клуб в една дисциплина, както и за представители от отбор.

Официалният старт на Burgas Swimming open ще бъде даден точно в 16:30 часа на 10 ноември с впечатляваща програма.

Главен съдия на турнира ще бъде Вили Цеков.


Водещ на събитието ще бъде коментаторът за "Евроспорт" Георги Чобанов – президент и старши треньор на Витоша Дайвинг и съдия по скокове във вода с лиценз от ФИНА и ЛЕН.

Сред специалните гости ye са председателят на БФПС Георги Аврамчев, генералният секретар Димитър Бобев, волейболният ас Георги Братоев и звездата от X Factor Михаела Маринова.


ПРОГРАМАТА ТУК

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: акулите, бургас, турнир


Delfina

Спринт
Други новини