БГ EN

Защо трябва да перем бельото отделно от другите дрехи

06-02-2019 13:43 | Новите родители

 

Долното бельо трябва да се сменя често – това го знаят дори децата, но има грешки, които е много вероятно да допуснем при грижата за нашето здраве.

1. Прашките не са добра идея


Не само, защото вече не са модерни! Прашките са суперсекси, но за всеки ден са и доста неудобни – когато тънката ивица плат се опира в интимните части може да се сдобиете с бактериална инфекция, защото лесно ешерихия коли може да се пренесе от дебелото черво, където се размножава, през ануса към вагината, и да доведе до неприятни последствия.

За да избегнете тази ситуация, недейте да си лягате с прашки и предпочитайте бикини с нормален размер.


2. Изкуствените тъкани не са за предпочитане


Секси бельото разчита на дантели, които най-често са от изкуствени тъкан, но за всеки ден предпочитайте натуралните, памучни модели, в които кожата не прегрява и не се изпотява, което означава, че няма да се създава болестотворна среда.


3. Сменяйте долното бельо след спорт


Винаги имайте резервен чифт бикини в сака за спорт, защото бактериите се размножават най-активно в топла, влажна и тъмна среда, а бельото, пропито с пот след гимнастиката, идеално пасва на това описание.


4. Недейте да го перете заедно с останалите дрехи


Това важи за долното бельо на цялото семейство, но най-вече за дамските бикини – перете ги отделно от останалите дрехи и с хипоалергенни препарати. Защото вагината и влагалището са много нежни и докато любимият ви препарат придава приятен аромат на връхните дрехи, той може да предизвика дразнене и алергия на чувствителната кожа.


5. Размерът има значение


Като бикините ви се врязват в кожата и оставят червени резки по нея, това е не само неприятно и болезнено, но и застрашава от инфекция и раздразнение. А те, от своя среда, са идеалната среда за развитие на бактерии, така че – да, долното бельо трябва да ви е по мярка.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: пране, бельо, здраве, любопитно


Delfina

Спринт
Други новини