БГ EN

Отношението към тялото ни зависи от обкръжаващите

09-02-2019 10:23 | новите родители

 

Недоволството от собственото тяло може силно да влияе върху съществуването на човек. Учените заявиха: отношението към физиката ни зависи от обкръжаващите - хората, с които прекарваме най-много време, влияят върху начина на възприемане на тялото ни, пише списание Body Image.

Съгласно данни от изследване на учени от университета в Уотърлу, Канада, да прекарваме повече време с хора, които не са загрижени за това как изглежда тялото им, е доста по-полезно. Общуването с тях ни кара да се чувстваме по-добре, а освен това в процеса се изработват навици за правилно хранене, установили изследователите.

Учените стигнали до това заключение, изследвайки социалните контакти на хора с познатите и приятелите им и се оказало, че действително тяхното постоянно присъствие влияе върху начина на живот и съответно върху тялото на изследваните. Катрин Милър, ръководител на проучването казва: "Действително това с какви хора се събираме, ни прави такива, каквито сме, или поне що се отнася до разбирането за собственото тяло."

В изследването са участвали 92 студенти от женски пол на възраст до 25 години, които водили дневник, записвайки мислите си за контактите с хора, които са фиксирани върху външността си и такива, които не са. Учените анализирали как през това време участниците в експеримента променяли оценката за тялото си.

"Изяснихме, че прекарването на повече време с хора, които не са прекомерно загрижени за тялото си, може да бъде полезно като защита от нередовно хранене и в същото време да съдейства за по-интуитивен подбор към избора на храни", отбелязва Милър.

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: здраве, спорт, кондиция, любопитно, фитнес


Delfina

Спринт
Други новини