БГ EN

Водещите плувци скачат в Благоевград

Доминаторката в гърба Габриела Георгиева ще е сред водещите ни състезатели в турнира на ПК Пирин. Снимки: Делян Господинов и Евгени Цеков
Доминаторката в гърба Габриела Георгиева ще е сред водещите ни състезатели в турнира на ПК Пирин. Снимки: Делян Господинов и Евгени Цеков
16-03-2019 09:00 | Василен Димитров

 

Почти всички водещи български плувци ще вземат участие на международния турнир „Пирин“ в Благоевград, който се провежда тази събота и неделя (16-17 март).

Състезанието, организирано от едноименния клуб и местната община, е първата голяма проверка на 50-метров басейн за сезона.

В Благоевград сред 655-те заявени плувци от 45 клуба изпъкват имената на рекордьорите при мъжете и жените Йордан Янчев (ПК Сандански) и Диана Петкова (Спринт, Пд), както на още двама участници от световното първенство на малък басейн в Китай – многократната шампионка в гърба Габриела Георгиева (Дамини ЛВ, Сф) и Светлозар Николов (Спринт, Пд).

На 50 м св. стил мъже сериите в шестте възрасти са общо 21.

На 200 м св. стил са 16, но плътни от по десетима състезатели на сесия – общо 160.Водач е Янчев с 1:52,00 мин.

Шестте възрастови групи обхващат диапазона от родени 2010 г. до мъже и жени.


Парична награда в размер на 200 лв. ще получат състезателите с най-голям брой точки по ФИНА от три дисциплини. Премия ще има и за техните треньори.

По същия регламент най-добрите постижения във всички групи ще бъдат наградени с купи, за всеки пол по отделно.

Право на участие имат само картотекирани състезатели от лицензирани клубове към БФПС. Нямат право на участие състезатели извън класирането.

Вижте стартовите списъци ТУК


Програмата и регламентът ТУК

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Пирин, Благоевград, турнир, БФПС


Delfina

Спринт
Други новини