БГ EN

Над 700 гребци на Световната купа в Пловдив

20-04-2019 16:31 | sportal.bg

 

Повече от 700 състезатели ще участват на Световната купа по гребане в Пловдив, която ще се проведе от 10 до 12 май.

Това заяви председателят на организационния комитет Иван Попов.

"Акредитирани до този момент са 650 участници. Заявки идват постоянно, чакаме да видим дали ще пристигне руския отбор. 100 китайски гребци идват още следващата седмица и ще се подготвят в Пловдив. След 5 май ще дойдат всички състезатели. Състезанията ще се провеждат в шест коридора, а два ще бъдат за загряване. Гребният канал е готов за Световната купа. От понеделник започваме да монтираме стартовото устройство", поясни още Попов.

Състезанията стартират на 10 май от 9:00 часа с подборната надпревара. На 11 май са полуфиналите и един финал, а на 12 май са финалите Б и А.

Председателят на Българската федерация по гребане Свилен Нейков уточни, че Кристиан Василев е основната надежда на страната за високо класиране. Добри резултати се очакват и от Десислава Георгиева

"Нашите усилия са свързани с подготовка за Световното първенство, което ще ни даде квота за олимпийските игри в Токио през 2020 година", добави още Свилен Нейков.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: гребане, световна купа, пловдив


Delfina

Спринт
Други новини