БГ EN

Стойчев триумфира и на четири колела

Снимки личен архив на Петър Стойчев и Димитър Илиев
Снимки личен архив на Петър Стойчев и Димитър Илиев
12-05-2019 19:23 | Василен Димитров

 

Майсторът на екстремните плувания Петър Стойчев успя в третото си впечатляващо предизвикателство в рамките на половин година, след победата си на Антарктида и на световното първенство в ледени води в Русия, триумфирайки и в автомобилизма - на рали „България“.

Направи го като навигатор на приятеля си Димитър Илиев.

Тандемът спечели 50-ото юбилейно издание на най-авторитетната автомобилна надпревара у нас с време 1.23:44.3 часа и аванс от 10,1 секунди пред тандема Мирослав Ангелов и Недялко Сивов.Трети на 2:07 минути финишира румънският екип Дан Гиртофан – Тудор/Мирца.

И трите екипажа участваха с автомобили „Шкода Фабия R5“.

“Миналата седмица в Гоце Делчев много ме ядосваше, караше бавно. И аз му казах, че въобще няма да се разкарвам до Варна, ако смята по същия начин да продължава", заяви Стойчев, който е абсолютен дебютант в състезателния автомобилен спорт.

 

За Илиев победата е трета на рали „България“ след 2007 и 2012 г.

 

„С такъв човек до мен, който е викнал да побеждава, трябваше да дам максимума, въпреки че съм излязъл от автомобилизма. Притеснявах се да не вземе да избяга след първата отсечка, но се оказа, че не само не избяга, а вътре като хвърчахме и той ми вика, айде, давай още", заяви Илиев пред BTV.

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: петър стойчев, рали, автомобилизъм


Delfina

Спринт
Други новини