БГ EN

Аврамова ще плува на Black Sea Cup във Варна

Снимки: Евгени Цеков, sportsgallery.eu
Снимки: Евгени Цеков, sportsgallery.eu
25-05-2019 15:31 | swimming.bg

 

Квоти за летните олимпийски игри в Токио догодина ще атакуват плувците във второто издание на силния межуданароден турнир Black Sea Cup във Варна.

Ндпреварата ще се проведе от 7 до 9 юни на комплекс „Приморски“ във Варна.

Състезанието е квалификация, както за олимпийските игри в Япония, така и за световното първенство в Гуанджу (Южна Корея).

 

Организатори на международната проява, която ще се проведе в рамките на инициативата „Варна – Европейски град на спорта – 2019 г.“, са местната община, ПСК Черно море и БФПС.


На комплекс „Приморски“ ще плуват състезатели от САЩ, Великобритания, национални състезатели от Турция, в чийто състав ще е и Екатерина Аврамова, Беларус и България.


Black Sea Cup ще бъде по всички правила на ФИНА под ръководството на международен сертифициран съдийски състав.

Наредбата и програмата ТУК

Участниците ще се състезават в отворена система, като класирането ще се определя спрямо възрастовите групи и пола.


Първите трима плувци във всяка дисциплина от съответните възрастови групи ще получат медали и награди, подсигурени от община Варна.

Парични премии и специални награди ще има за първите петима състезатели по пол с най-висок сбор точки спрямо таблицата на ФИНА от три индивидуални дисциплини. Бонусът за първо място е 4000 лв., за второ – 2000, за трето – 1000, за четвърто – 500 и за пето – 200 лв.


Треньорите на първия мъж и жена по сбор на ФИНА точки от три дисциплини ще бъдат възнаградени с по 1500 лв. Предвидени са специални награди (по 1000 лв.) за най-добрите плувци от България – мъж/жена.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: пск черно море, варна, премии, Black Sea Cup


Delfina

Спринт
Други новини