БГ EN

Човека-Амфибия подготвя невиждан номер

15-06-2019 13:48 | Иван Цанов

 

Прочутият Яне Петков, известен като Човека-Амфибия, подготвя невиждан досега номер във водна среда, съобщи самият той ексклузивно за BGswim.com.

 

Чудакът от Сандански планира да демонстрира атракцията в началото на септември т.г. на басейна на комплекс „Комитите“ в село Чучулигово (Петричко), като засега иска да я запази в тайна и не желае да разкрива подробности.

 

Номерът не е правен от никой досега в световен мащаб и се предполага, че ще предизвика нечуван интерес, като бъде отразен от множество традиционни, дигитални и социални медии и е възможно да бъде видян от милиони хора.

 

Тъй като номерът е изключително сложен и на ръба на човешките възможности, Яне Петков изказва опасения дали ще успее да го реализира, но все пак смята, че ще смогне да го направи.   

Припомняме, че беловласият плувец държи вече няколко рекорди – част от тях на Гинес, но не вписани официално, поради неплатена такса.

 

През 2016 г. той преплува в стандартен олимпийски 50-метров басейн 1050 метра за 72 минути със завързани ръце и крака, напъхан в чувал.   

 

Подвизите на Човека-Амфибия не са приемани еднозначно. Някои ги смятат за изфабрикувани, други – за безсмислени, трети – за смешни.

 

По-голямата част от хората обаче ги приемат радушно, а популярността на вегетарианеца е наистина нечувана.

 

Около Яне Петков има и малка група от последователи, които го смятат за приличащ на светец и духовен учител, надмогнал суетата, фалша и материалността на света.      

 

Човека-Амфибия има необичайна съдба. Променя се коренно преди тридесетина години, когато пада от 13 метра височина от скелето на къщата си в Сандански.

 

Всички го отписват и са убедени, че скоро ще бъде положен в ковчег, като някои даже си купуват тъмни костюми за погребение, тъй като имат само светли, но той оцелява.

 

Дава обет да стане друг човек и да направи всичко възможно за да може отново да започне да плува. Той е бивш състезател по плуване и водно спасяване.

 

Има физическа прилика с Петър Дънов и е негов последовател. 

 

Където и да се появи по българските земи е разпознаван и хората го заговарят. Някои му искат и автографи, а почти всички искат да се снимат с него. 

 

Феновете като правило не знаят, че истинското му име е Яне Петков. Обръщат се към него като Човека-Амфибия. Децата го сочат с пръст. Появата му на публично място винаги предизвиква оживление.   

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Човека-Амфибия, Яне Петков
КоментариDelfina

Спринт
Други новини