109 световни плувни звезди в новото състезание на ФИНА

109 звезди ще вземат участие в откриващия турнир на новия формат на международната федерация – Световните плувни серии на ФИНА, който ще се проведе в китайския град Гуанджоу този уикенд (27-28 април).

Творението на централата цели да комбинира състезателния елемент на най-високо ниво с рекламата, изстрелвайки синия спорт в нова орбита по отношение на комерса и зрителския интерес.

Достатъчно е да бъдат споменати имената на Катинка Хошу (Унгария), Сара Сьостром (Швеция), Чад ле Кло (Южна Африка), Климент Колесников (Русия), Майкъл Андрю (САЩ) и др., за да добием представа, че всъщност това си е направо световно първенство за звезди.

Всяка дисциплина ще включва максимум четирима състезатели, класирани за суперфинал по време.

Конкурентите са само поканени от ФИНА и са:


актуалният олимпийски шампион

актуалният световен шампион

настоящият световен рекордьор

лидерът в световната ранглиста

 

И четиримата получават солидни премии.

Шампионът 10 000 долара, вторият 8000, третият 6000, а четвъртият 5000.

Ако някой от въпросните плувци е възпрепятстван, местата им ще заемат вторите или третите във въпросните категории. И така докато и четирите места за суперфинала бъдат запълнени.

Най-натоварени ще са Хошу и Андрю, които ще плуват шест дисциплини.

Сред най-чаканите сблъсъци ще е този в кралската дисциплина на 100 м св. стил при жените между световната рекордьорка Сара Сьостром и бившата Кейт Кембъл (Австралия).

Двете не са се сблъсквали от олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г.

Звездата на домакините Сун Ян ще води китайския отбор, представен от 18 плувци в 28 индивидуални дисциплини.

Вижте заявените състезатели за всички кръгове ТУК

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар