4000 лв. от медала на Миладинов отиват за пострадалите от земетресението! Спечелилата търга го връща на плувеца

Йосиф Миладинов

Историческият европейски медал на плувния ас Йосиф Миладинов беше продаден за 4000 лева на търг в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия.

Сумата точно в 19:59 часа на 14 февруари закова Соня Пепегова – бивша състезателка на националния отбор и ЦСКА, многократна държавна шампионка и специалистка в кроула.

Идеята за участие в търга е на нейната дъщеря, 15-годишна Магдалена Пепегова, също носителка на много златни отличия, обещаваща плувкиня, Спортист №1 на община Силистра за 2022 г., тренираща с Йосиф Миладинов в националния отбор под ръководството на Кристиян Минковски.

Нейното желание е да върне медала на олимпийския финалист от Токио, европейски вицешампион при мъжете и двоен континентален първенец при юношите.

magdalena_pepegova

„Бих се радвала да имам медала на Йосиф, но той си е негов. Извоюван е с толкова труд и лишения. Аз ще си спечеля моите медали“, предаде думите на Маги за BGswim.com нейната майка Соня Пепегова.

Сумата ще бъде приведена по сметката на КаузиБг.

Търгът беше организиран от плувен клуб Спринт-София и Асоциацията на българските плувци и продължи 36 часа в групата на списание „Плуване &Водна топка“ във Фейсбук.

Нанддаванията бяха 25 и стартираха с начална цена 800 лева с минималната стъпка 50 лв.

Медалът на Йосиф Миладинов е сребърният на 100 м бътерфлай от европейското първенство в Будапеща преди две години и е практически безценен, с историческа стойност за родното плуване, защото е първият при мъжете на голям форум.

Желаещите да дарят средства за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия може да го направят на изписаната по-долу сметка.

Име на сметка:

Кауза КаузиБг

IBAN
BG55UNCR70001524609578

ТИТУЛЯР НА СМЕТКА ФОНДАЦИЯ КАУЗИ БГ
Основание – дарение за земетресение Турция