Плуване - Банските на SPEEDO шампиони по медали

31.08.2021г. | Автор: Николай Кръстев
Плуване - Банските на SPEEDO шампиони по медали

Водещият бранд за плувна екипировка Speedo е лидер по извоювани медали в исторически план.

Настоящата година следва тенденцията, като състезателките облечени в най-новите костюми Fastskin, печелят над половината от медалите в глобален план.

 

Технологията Speedo Fastskin може да се похвали с 20 години успешно представяне.

Започвайки от нуждите на плувеца, новите Fastskin LZR Pure Intent и Fastskin LZR Pure Valor съчетават нови технологии и тъкани, проектирани така, че да направят перфектния костюм за всеки състезател.

 

Резултатът е най-модерната досега технология за бански костюми и екипировка, която укрепва имиджа на Speedo като една от най-иновативните марки в спорта в глобален мащаб. 

LZR Pure Intent е първият бански костюм, съчетаващ три материи, което пък позволява допълнително компресиране в целевите зони, за да се оптимизира представянето и да се намали съпротивлението.

 

И двата бански костюма се предлагат в редица цветове и дизайни, за да позволят на плувците да изразят личността си.

 

Изследванията показват, че някои спортисти предпочитат ярки цветове, които им позволяват да се чувстват по-енергични и доминиращи.

 

Други избират черното, което им дава усещане, че са по-концентрирани.

 

Състезателните костюми са разработени във водана лаборатория на Speedo за научно-изследователска и развойна дейност. 

Екипът на звеното включва експерти в областта на текстилните технологии, спортните науки, изчислителна динамика на флуидите, както и в сферата на протоколите за тестване и дизайн. 

Банският е изплувал 350 000 мили в рамките на тригодишна програма за разработване и тестване.

 

Speedo отдава изключително значение на сътрудничеството и консултациите с плувци при създаването на костюма, за да е уверен брандът, че е създал възможно най-добрия продукт.

 

В процеса са включени 330 плувци от световна класа между които Кейлъб Дресъл, Райън Мърфи, Ема Макиън, плувци на клубно ниво и десетина водещи треньори, за да се създаде подходящият костюм и за професионални спортисти и за амбициозни любители на плуването.

 

По повод тези бански костюми Кейлъб Дресъл споделя вълнението си от това да се състезава със Speedo Fastskin. 

„Видях от първа ръка работата, вложена в създаването на най-добрия бански костюм в света и технологията, интегрирана в него“, казва героят от олимпийските игри в Токио. 

Признава и че това е една от причините да подпише със Speedo и да стане атлет на бранда.

 

„Точно затова подписах със Speedo. Марката е в своя собствена лига, когато става въпрос за бански костюми, които ми помагат да се движа възможно най-бързо. Вече прекарах много часове в басейна, носейки LZR Pure Intent и Pure Valor, видях предимствата, които предоставят и се вълнувам още повече за това, което предстои", казва той преди да грабне титлата на 100 м св. стил.

 

Ръководителят на научноизследователската и развойна дейност в Speedo Роб Бленкинсоп пък отчита, че 2021 г. се оказва изключително успешна за спортистите на Speedo, а костюмите впечатляват плувната общност. 

„Беше невероятно да имам привилегията да работя с водещи плувци, за да оформим нашите костюми точно според техните нужди. 

Резултатът от това е ново поколение елитни състезателни костюми Speedo Fastskin, които се основават на две десетилетия новаторска технология Fastskin, а ние го издигаме на следващото ниво“, казва той.

 

Банските костюми Fastskin LZR Pure Intent and Fastskin LZR Pure Valor са одобрени от Международната федерация по плувни спортове (ФИНА).

Снимка: Ема Макиън. Снимка: Jack Spitser/Spitser Photography, Speedo