Главният редактор на „Плуване & Водна топка” Николай Кръстев: За 5 г. 1152 илюстровани страници

19.09.2014г. | Автор: Николай Кръстев
Главният редактор на „Плуване & Водна топка” Николай Кръстев: За 5 г. 1152 илюстровани страници

 

С гордост ви представям новия брой на сп. „Плуване & Водна топка”, който ще е последен за 2014 г. Честно казано, когато издадохме първия брой „Плуване & Водна топка” през пролетта на 2009 г., не съм си и помислял, че списанието ще отбележи петгодишнина, както и че в края на 2014-а ще има цели 18 броя зад гърба си. 

Казано иначе - това са точно 1152 богато илюстровани страници, посветени на нашата спортна страст - българското плуване, българската водна топка, на синхронното плуване, на скоковете във вода, на плуването в открити води, на модерния петобой.

Погледнато от друга страна това са вложени около 120 000 лева, осигурени от Асоциацията на българските плувци, от нейните спонсори и рекламодатели, за около 2 години - от Българската федерация по плувни спортове, за една година - от Българската федерация по водна топка, а в настоящия момент - от Българската федерация по модерен петобой.
 
 

Осигурени, разбира се, и от читателите, които са си купували списанието през годините. Благодарение на всичките тези пари го има този продукт.

Но най-вече го има благодарение на усилията на хората, които го списват, редактират и издават, благодарение на ентусиазма на Василен Димитров и Иван Цанов, и на обичта им и уважението им към плувните спортове, тяхната история и големи герои.

Надявам се догодина срещите ни не само по страниците на списанието да продължат!