Мъжете U19 с Румъния, Беларус и Германия на евроквалификациите, продължава лудият късмет на Малта

 

Националният отбор за мъже U19 (2003+) e в група А на европейските квалификации заедно със съставите на Румъния, Беларус и Германия. Мачовете са от 21 до 24 април, а домакин на срещите е Румъния. За шампионата в Малта ще се класират първите два тима от четворката.

Състав на другите групи

B – Турция, Грузия (домакин), Украйна, Литва

С – Франция, Словения, Словакия (домакин), Швейцария, Чехия

D – Нидерландия, Великобритания, Малта (домакин), Финландия

Към осемте отбора, които ще се класират от квалификациите, ще се прибавят отборите в Топ 8 на континента.

Преди 2 години заради пандемията пропаднаха европейските квалификации за U19, родени 2001 г. и по-малки, а после и европейското първенство. Така наборът от родени 2001 г. не получи възможност да се изяви на международната сцена в официално състезание като водеща възраст. Тогава LEN заяви, че ще намери начин да компенсира Набор 2001 във водната топка, като даде възможност на родените през тази година извънредно да участват в европейски квалификации и европейско първенство. Но после от LEN очевидно не спазиха думата си.

Междувременно, както е видно и от този жребий, продължава десетгодишният изключително странен и луд късмет на националните отбори на Малта. От една страна островитяните се радват на изключителното благоразположение на LEN, след като в последното десетилетие са домакини на седмо официално състезание при подрастващите. Като тази година Малта ще приеме група освен при 19-годишните мъже, и при 19-годишните жени. За пореден път отборът на Малта е в най-слабата група. Както се случва вече десетилетие без пропуск. Наистина не е за вярване – една страна редовно да получава при жребия съперниците, които със сигурност би си избрала, ако имаше тази възможност. Справката с квалификационните групи на Малта от последните 10 години доказва това.

Сега от втора урна на Малта (трета урна) се падна Великобритания, като другите опции бяха Словения, Грузия и Беларус. а именно съперникът от втора урна е ключов за евентуално класиране напред, ако приемем, че водачите на групите са най-силните 4 отбора.

Вашият коментар