БГ EN

Излезе бр. 1 на сп. „Авиационна, морска и космическа медицина”

04-04-2011 04:32

Излезе бр. 1 на списание „Авиационна, морска и космическа медицина”. Списанието е издание на Българско сдружение по авиационна, морска и космическа медицина съвместно  с Дружество на специалистите по водно спасяване – Варна и ОС на БЧК-Варна. Главен редактор на изданието е доц. д-р Христо Бозов, д.м. В обръщението си към читателите в самото начало той пише: „Най-после една наша мечта се сбъдна.”
 
Броят тематично изцяло е посветен на проблемите на водното спасяване в България и представлява голям интерес за хората, които се занимават с тази проблематика, а и за всички водняци в Татковината. Има изключително интересни статии, като например тези на Лавренти Силов „Български опит в оцеляване при екстремни условия на море”, на Румен Ангелов и Иван Иванов „Поява и развитие на водноспасителната служба в Разградска област”, на Никола Шопов „Гмуркане със задържане на дишането”, на Христо Бозов, Димитър Ставрев и Поля Данкова „Практическо обучение на студентите по морска медицина” и др.
 
Публикуван е богат текстови и снимков материал за Националната конференция по проблемите на водното спасяване (5-и март 2010 г.), за Седмицата на водното спасяване – Варна (19-25.07.2010 г.) и за Градско първенство по водно спасяване (30.07.2010 г.).
 
На добър час на списанието!            

 


Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини