БГ EN

Международно клубно първенство по водно спасяване – Франция, май 2012

21-03-2012 20:31
 
Снимки: Личен архив
 
От 25 до 28 май 2012 година френските градове Монпелие и Ла Гранде Моте ще бъдат домакини на международно клубно първенство по водно спасяване ARENA RESCUE. Предвижда се състезанието да бъде ежегодно до 2014 година, като от следващата година ще се провеждат и стартове за ветерани. Мероприятието представлява подготовка на френската федерация за домакинство на световното първенство по водно спасяване, което ще се проведе на същото място през 2014 година (RESCUE 2014). В състезанието са поканени да участват клубове по водно спасяване от цял свят, а класирането е на база спечелени точки за клуба. Състезанието е в една категория за юноши/мъже и девойки/жени съответно (родени 1996 и преди това) и включва следните дисциплини:
 
Басейн:
- 200 м плуване под препятствия
- 50 м извличане на манекен
- 100 м извличане на манекен с плавници
- 100 м спасяване на манекен със спасителен буй
- 100 м комбинирано спасяване
- 200 м Super Lifesaver
- Хвърляне на спасително въже (щафета с 2-ма състезатели)
- 4 х 50 м щафета плуване под препятствия
- 4 х 50 м комбинирана щафета със спасителен буй
- SERC (Simulated Emergency Response Competition) – Отборно състезание (4-ма състезатели), при което в рамките на 2 мин. трябва да бъдат спасени от 6 до 10 удавници в непозната ситуация.
 
Плаж:
- Плуване в открити води
- Бягане-плуване-бягане (до 15 год.)
- Борд
- Сърф ски
- Плажни флагове
- 90 м спринт
- Oceanman (Плуване, борд, сърф ски и бягане в определен ред, изпълнявани от един състезател)
- Спасяване с борд (2-ма състезатели)
- Отборно спасяване (4-ма състезатели) със спасителен буй
- 4 х 90 м щафета спринт
- Taplin щафета (Плуване, борд, сърф ски и бягане в определен ред, изпълнявани от 4 състезатели от един отбор)
 
 
Една от основните цели на организаторите тази година е чрез състезанието да помогнат за подготовката на спортистите за световното първенство по водно спасяване RESCUE 2012, което ще се проведе в Австралия през ноември. Французите са ентусиазирани от положителните коментари на треньори и съдии за своята идея и очакват много състезатели да премерят сили във водите на Монпелие и Ла Гранде Моте. До момента участие са потвърдили два английски и едни швейцарски клуб, както и железният национален отбор на Германия. Интерес е проявил дори камерунски отбор! Имайки предвид стратегическото провеждане на това състезание преди световното можем да очакваме голям брой отбори от Испания, Италия, Нидерландия, Белгия, Германия и други европейски държави да вземат участие.
 
А защо не и от България? 
 
Регистрацията за състезанието е отворена до 14 май, а таксата за участие е 10 евро за отбор и 10 евро за всеки състезател. За допълнителна информация във връзка с регистрацията, настаняването или програмата можете да посетите официалния сайт на състезанието: www.arenarescue.com

 


Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини