БГ EN

Огнян Данчев проведе открит урок по водноспасителен минимум

06-06-2013 18:39
 
Известният смолянски специалист по плуване и водно спасяване Огнян Данчев проведе открит урок по водноспасителен минимум в СОУ „Отец Паисий” Смолян с учениците от пети до осми клас. Откритият урок е в рамките на седмицата на водното спасяване, която е от 3 до 9 юни за цялата страна. Специалистът е сторил същото и в неговото училище ОУ „Проф. д-р Асен Златаров” Смолян с всички ученици от първи до четвърти клас.      
 
Водноспасителният минимум включва факторите от които зависи водния травматизъм: основни причини за удавянията, характеристика на основните опасности при къпане и плуване и начини за тяхното избягване и самопомощ, обща представа за оказване на първа медицинска помощ, основни правила и съвети за безопасно къпане и плуване, съвети и правила за безопасно оказване помощ на давещ се.
 
Похвални са усилията на ентусиаст и специалист като Огнян Данчев, който не жали усилия и време за да предаде нужните знания и умения на най-малките, които са особено застрашени от воден травматизъм и водни нещастия. Със сигурност благодарение на откритите уроци удавянията и водните инциденти в дивния смолянски край това лято ще бъдат по-малко.       

 

 


Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини