БГ EN

„Плуване & Водна топка” с почетната грамота на Българския червен кръст

03-10-2014 21:58
 

Главният редактор на сп. „Плуване
& Водна топка” и председател на Асоциацията на българските плувци Николай Кръстев (в средата) държи почетната грамота на БЧК в компанията на бившия директор на Водното спасяване Теодора Томова, председателя на Националната комисия по водно спасяване Стоян Андонов (абсолютен световен шампион) и Василен Димитров главен редактор на Първи български плувен сайт и зам.- главен на „ П&ВТ” (вляво)
 
Списание „Плуване & Водна топка” получи почетната грамота на Българския червен кръст за принос към развитието на водоспасителната дейност в България и за утвърждаване на хуманната кауза за опазване на човешкия живот.

Това стана по време на честването на половинвековния юбилей от основаването на Водноспасителната служба към организацията.

В седалището на БЧК на улица „Джеймс Баучер” №76 престижната награда получи Николай Кръстев – шеф на Редакционния съвет на едно от десетте специализиранни магазинни издания за „сини” спортове в Европа, както и председател на Асоциацията на българските плувци.

Една от каузите на АБП е водното спасяване, което присъства в самостоятелна рубрика и в Първи български плувен сайт.

Преди години благодарение на АБП беше преиздадена безплатната книжка за деца на Васил Станкович „Научи се да плуваш”, чиято цел освен да приобщи подрастващите към любимия спорт е и да намали инцидентите по плажовете и водоизточниците.

По време на тържеството в сградата на БЧК беше представен и богато илюстрования уникален алманах от 190 страници на гланцова хартия „50 години Водноспасителна служба”.

Съставители са бившият директор на Водноспасителната служба Теодора Томова и Лидия Маркова.

Сред удостоените с грамота беше и живата легенда сред лайвгардовете у нас Стоян Танев–Чудото.

На тържеството думата взеха председателят на БЧК Христо Григоров, генералният директор на Водноспасителната служба на БЧК доц. д-р Красимир Гигов, членът на НС на БЧК и председател на Националната комисия по водно спасяване Стоян Андонов (абсолютен световен шампион), директорът на Водноспасителната служба Антон Налбантов, вицепрезидентът на Европейската федерация по водно спасяване проф. Тодор Попов, заместник ректорът на НСА по учебната работа Николай Изов и др.

Скоро очаквайте историята на водното спасяване у нас! 

Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини