БГ EN

Треньорът на националния отбор Тодор Николов: Целта си остава олимпиадата в Рио!

10-10-2013 10:18
 
 
Треньорът на националите Тодор Николов (вляво) с най-добрия ни състезател Благой Димитров
 
„Разчитаме на млади състезатели, но според възможностите напредваме по начертания от федерацията и треньорския щаб път”, така обобщи изминалия сезон и даде насока за следващия наставникът на представителния отбор по модерен петобой Тодор Николов. За него приоритетната цел си остава класирането на участник за олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Състезател в петобоя на най-престижния спортен форум не сме имали от Сидни 2000 г. - Цанко Хантов.
 
„Отчитам като успешна изминалата година. Асът ни Благой Димитров все повече притеснява силните в елита на световния петобой. На планетарните първенства и кръговете от Световната купа той е абониран финалист. Проби до Топ 12, продължава Николов.

– При младите вече говорим не само за индивидуални класирания в топ 18, но и отборно. Е, Димитър Кръстанов, който миналата година ни зарадва с медал от световно първенство за младежи, отбеляза отстъпление с класирането си на европейското първенство до 21 години, завършвайки на 10-о място.

Динко Кръстев обаче ни зарадва с шестото място на континенталния шампионат до 18 години в Санкт Петербург (Рус).

За съжаление нивото при жените си остава незадоволително. Разчитаме на твърде млади състезатели, а при тези възрасти резултатите не са стабилни, колебливи са. Но оставаме оптимисти.”

 


КоментариDelfina

Спринт
Други новини