БГ EN

Национален турнир по риболов „Пловдив 2012” за купата на БЛРС

01-09-2012 10:56
 
На 1-ви и 2-ри септември т.г. (събота и неделя) на Гребния канал в Пловдив ще се проведе индивидуален турнир по риболов на плувка, съобщи официалният сайт на Български ловно-рибарски съюз(БЛРС).  

Турнирът е под патронажа на кмета на Пловдив г-н Иван Тотев, организатор – БЛРС и е с подкрепата на Сдружение „Риби и Такъми”.
 
В турнира може да вземе участие всеки желаещ риболовец. Риболовът ще бъде на плувка по правилата на БФРС, като няма ограничения за типа и дължината на въдицата – щека, мач, болонеза, директен телескоп и т.н. Единственото ограничение е за щеките. Максималната дължина не може да превишава 13 м.

Водоемът принципно е забранен за риболов. В него има много и различни видове риба. Основните риби са каракуда, шаран, амур, костур, кефал, уклей, толстолоб, слънчева риба, морунаж и др.
 
Ще се проведат два манша от по четири часа. Състезателите ще бъдат разпределени на четири сектора, разграфени от северната страна на гребната база (откъм р. Марица). Тези, които са били тапи и полутапи няма да имат право да се дублират втория ден. Жените ще се състезават съвместно с мъжете.
 
Осигурен награден фонд:

Купа за най-голяма риба
Купа, медал и материална награда за най-добре представилата се жена
Купа, медал и материална награда за най-добре представилото се дете.
Материална награда за всяко участвало дете
Купа за най-атрактивен състезател
Ще има и медали на БЛРС за спомен за всички участници.  
 
Пълното крайно класиране, както и всички подробности ще бъдат обявени на www.blrs.eu и www.ribibg.com
 
Виж подробна информация на сайта на БЛРС

 


КоментариDelfina

Спринт
Други новини