БГ EN

Рибари от 17 страни ще мятат въдици на световното в Асеновград

13-05-2014 22:09Най-добрите рибари на пъстърва от цял свят ще си дадат среща този уикенд в България. 

На 17 и 18 май в Асеновград ще се проведе 12-то световно първенство по улов на хищна риба от брега.

Състезанието ще се състои на река Чая в района на село Бачково.
 
Първата свободна тренировка ще се проведе в петък (16 май) сутринта и ще бъде с продължителност 3 часа, а малко по-късно през деня – в 18:00 часа, предстои и официалното откриване на световното първенство.

Състезанието ще се проведе в 2 манша.

Първият стартира събота в 9:30 и приключва в 13:30, а вторият в неделя също от 9:30 до 13:30 ч.

Официално първенството ще бъде закрито в неделя от 18:00 часа на централния площад в Асеновград.
                                                 
Участие в турнира са потвърдили отбори от 17 държави, като сред участниците са представители на Италия, в чийто отбор присъстват няколко световни шампиони, Русия, Словакия, Монголия и разбира се, България.

Отборите са съставени от по 8 души.
 
Организацията на турнира е на отлично ниво, а организаторите са се постарали да предоставят чудесни условия за провеждането на световното – към момента в реката са зарибени над 1500 кг пъстърва, а очакванията са да се зариби с още 2000 кг.
 
„Много съм щастлив, че в България приемаме такъв форум. Искам специално да благодаря на Съюза на ловците и риболовците в България, както и община Асеновград за подкрепата.

Искам също така да поздравя всички участници и да им пожелая късмет, нека се получи едно оспорвано състезание и най-добрите да победят”, заяви главният секретар на БФРС Валентин Симов.
 
Класирането в турнира е по отбори и индивидуално, а наградите и купите са осигурени от международната федерация по риболовни спортове.

КоментариDelfina

Спринт
Други новини