БГ EN

Рибари от 34 страни на световното в Пловдив

14-09-2016 11:53Състезатели от 34 държави ще вземат участие на световното първенство по спортен риболов (улов на плувка), което ще се проведе в Пловдив. 
 

В първите два тренировъчни дни майсторите от националният отбор показват завидни умения в изваждането на шаран, каракуда и бял амур.


Българският тим е в състав: Веселин Василев, Заприн Манолов, Огнян Райдовски, Евгени Милев, Калин Запрянов, Симон Симонян с треньори Пламен Панталеев и Калин Митранов.


Сред имената на състезателите за световното първенство по спортен риболов личат бивши планетарни и европейски шампиони като Алън Скоторн от Англия, Валтер Тамаш (Унгария), Уил Райсън (Англия), Ерик Дивенти (Белгия) и последния шампион на планетата в дисциплината Юрий Скипцов от Русия.


По данни на Българската федерация по риболовни спортове на гребния канал в Пловдив има около 40 тона риба, което го прави идеален за провеждане на първенство от такова естество.


Целта, поставена от ръководството на централата е влизане в Топ 10 на отбора ни, а ако се съди по резултатите от двете тренировки, това е напълно постижимо.


Зрителите станаха свидетели и на нещо рядко виждано по време на вчерашните занимания. Близо 6-килограмов бял амур счупи 12 метровата въдица на руски състезател и той трябваше да се раздели, както с рибата, така и с пръчката си.


Най-много се хваща шаран, като средното тегло на един екземпляр е около 1,5 кг. До петък са тренировките, а в събота и неделя официалните състезания.


Самото откриване ще бъде утре (четвъртък) от 18.30 часа на централната трибуна в комплекса, а от БФРС изказват своята огромна благодарност към Община Пловдив за организацията и лично на футболната легенда Петър Зехтински, който е шеф на спортни имоти в града.


КоментариDelfina

Спринт
Други новини