БГ EN

Българин с бронз от Световните финали по джетски в САЩ

06-10-2016 10:28

 
Страхотен успех записа Кристиян Киров, който взе участие в Световните финали по джетски в Аризона (САЩ). Бургазлията грабна бронзов медал в категорията Novice Runabout Limited.

 
Надпреварата не започна никак добре за Киров, който в квалификациите бе блъснат от представителя на Мароко и получи травма в крака. Въпреки това Киров показа желязна воля и стартира отново, като в Мото 1 се класира 5-и, а в Мото 2 спечели 3-то място, а това му беше достатъчно да грабне бронзов медал в категорията Novice Runabout Limited.


Интересно е, че в този клас състезателните джетове бяха с около 100 к.с. по мощни от машината на Киров, но той компенсираше със страхотни стартове.
 

В другата категория, в която участва - Novice Runabout Stock, Киров имаше сериозни проблеми със своя джет и след двата старта остана на 9-а позиция в крайното класиране.
 
 
"Беше много трудно и тежко да извоювам този медал, платих не малка цена за него, затова съм доволен от резултата си. Това са световни финали, нивото е изключително високо и нищо не е случайно. Въпреки резултата и многото пожелания за късмет от всички, за което искрено благодаря, състезанията не минаха добре и по традиция спортният ми късмет го нямаше никакъв, но въпреки това записахме сериозен успех за България“, заяви Киров.
 

Следващото голямо състезание за българина е от 1 до 4 декември в Патая (Тайланд), където ще се проведе Световното първенство по джетски.

КоментариDelfina

Спринт
Други новини