БГ EN

Традиция и ново начало за BGswim.info

Иван Цанов
Иван Цанов
19-10-2016 07:44 | Иван Цанов

Първи Български Плувен Сайт се роди на 8 юни 2002 г. Пишещият тези редове го създаде с помощта на маломощен компютър, свързан към едноцветен eкран и дискета с жълт етикет, която след като бе презаписвана стотици пъти накрая се развали окончателно. Днес е реликва. Бе времето на бавния интернет и dial-up-а. Никой не даваше на сайта, ако изобщо бе чувал за него, и няколко месеца живот.  


BGswim.info е вдъхновен за живот от българския плувен гений Теньо Георгиев. Теньо преди 80 години, мечтае да има списание „Български плувец”, но не успя да реализира бляна си. Ние, неговите плувни следовници,  осъществихме мечтата му –  първо във виртуалния свят, а от 2010-а година и на хартия чрез списанието „Плуване & Водна топка“


Много хора ни помагаха за да станем това, което сме днес. Няма как да изброим всичките. Особено ценна, в началните години, бе помощта на Горан Рашула от Сърбия. Не можем да не споменем и имената на Николай Кръстев и Василен Димитров. И на всички, обединени в Асоциацията на българските плувци, създадена през 2008 г.


Целите на медията на плувците и тогава и днес са същите. Да осведомява бързо, точно, обективно и професионално за българските и световните плувни спортове. Явно сме успели в намеренията си защото читателите ни припознаха като медията на българските плувци и са вече ежедневно с нас повече от 14 години. Особеност на сайта е и неговата голяма балканска популярност.

 

Нищо на този свят на стои на едно място. Всичко се развива. Променя се и BGswim.info. На прага сме на ново начало. Сигурен съм, че читателите единствено ще спечелят от него.   


На добър час на BGswim.info!   

 

 

----------

BGswim.info се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата „Плуване & Водна топка“, за да научаваш новините около "сините" и водните спортове.

 


 


Тагове: BGswim.info, плуване, Първи български плувен сайт, Иван Цанов, Теньо Георгиев
КоментариDelfina

Спринт
Други новини