БГ EN

Доминаторката в женските скокове загърби кулата

Чен Руолин има 5 олимпийски титли и е сред най-титулуваните скачачки в историята.
Чен Руолин има 5 олимпийски титли и е сред най-титулуваните скачачки в историята.
21-10-2016 12:44 | Снимка: alchetron.com | Василен Димитров

 

Доминаторката в женските скокове във вода и носителката на пет олимпийски титли Чен Руолин обяви, че прекратява спортната си кариера само на 23 години. Причината за решението й е сериозна контузия във врата, съобщи „Дейли Експрес”.

Като повечето си сънароднички и Чен Руолин проби рано в елита. Намери място в националния отбор едва на 11 г. На 15 г. вече беше олимпийска шампионка. Направи го при дебюта си пред родна публика в Пекин през 2008 г. Записа златен дубъл.

Чен защити титлите си в Лондон през 2012 г. В Рио де Жанейро това лято добави пето олимпийско злато в колекцията си.

”Знаех, че този ден наближава, но не предполагах, че ще се разделя по този начин със спорта. Болките във врата ми обаче започнаха твърде много да ме тормозят”, заяви Чен пред медиите у дома.

Тя е една от трите китайски спортистки с пет олимпийски титли. Има също така и шест златни медала от световни първенства. Един от най-титулуваните състезатели в скоковете във водата е.

 

 

----------

BGswim.info се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата „Плуване & Водна топка“, за да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: скокове във вода
КоментариDelfina

Спринт
Други новини