БГ EN

Няколко са плувните отбори в района на земетръсна Италия

27-10-2016 11:30 | Снимка: EРА | BGswim.info


Няколко са плувните клубове в Перуджа, където бе първият трус на новото силно земетресение в Централна Италия. Един от най-известните местни отбори е "Аматори нуото". Клубът ползва основно два басейна - "Лагунана" и "Пелини". На официалния сайт на тима засега няма информация дали тренировъчните занимания ще бъдат преустановени.  

В Риети пък живее звездната ни лекоатлетка Ивет Лалова, която се включи в акции след първия трус през лятото.

 

Снощи в серията от силни земетресения най-силният беше с магнитуд от 6.4 по скалата на Рихтер. Първият трус бе регистриран в 19:11 часа местно време и бе в района на Перуджа. Неговият епицентър бе на около 30 км източно от града.

 

След земетресенията електричеството прекъсна и хората останаха в пълна тъмнина. Пътищата в района бяха затворени. Засега не се съобщава за жертви и сериозни разрушения. Премиерът на Италия Матео Ренци направи изявление, че е в постоянна връзка със службите за защита на населението и правителството е започнало да координира спасителните действия.   

 

Кметът на градчето Усита, Марко Риналди, което пострада тежко от природния катаклизъм, е цитиран да казва: "Беше много силно земетресение, истински апокалипсис. Хората изскочиха на улиците и тънем в мрак. Много къщи пострадаха. С нашият град е свършено."

 

 

----------

BGswim.info се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата „Плуване & Водна топка“, за да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Италия, земетресение
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини