БГ EN

Златна есен за българските майстори - плувци!

Здравка Йорданова
Здравка Йорданова
27-10-2016 13:50 | Снимка: 168chasa.bg

Първият Mеждународен турнир по плуване за ветерани в Кипър донесе златен урожай за българските майстори! Не знам дали такава златна есен е имало някога за нашето плуване (ако греша ме извинете!) - 62 медала, от които 40 златни сред 170 участници от 8 страни, сред тях и руснаци... Това направо си е удар! Повод за гордост! И за почерпка, разбира си!

 

Още по време на Държавното първенство в Сандански през септември тази година бе видно, че повечето от плувците в клубовете на Българска мастърс федерация имат потенциални възможности и сериозни амбиции за изяви не само по родните сини коридори. Жалко, че не разполагаме с електронната система на БФ по плувни спортове, за да можем да отчитаме и рекордите им. Но и ръчното времеизмерване даваше индикации, че нищо не е забравено - който го може си го може.

 

Сега мога само да се надявам до април следващата година когато Световните мастърс игри ще се проведат в Оукланд, Нова Зеландия, някой от нашите "младежи и девойки" в зряла възраст да успеят да съберат душевни, физически и най-вече финансови сили, за да отлетят до далечната земя и да реализират възможностите си.

 

Мастърс олимпиадите се провеждат на всеки четири години, както и другите Олимпийски игри и това е шанс за ветераните от всички спортове да запишат имената си сред шампионите и призьорите. Българска мастърс федерация има вече богата колекция от тези ценни отличия, някои от които са спечелени и от плувците ни.

 

Здравка Йорданова

Президент на Българска мастърс федерация    

 

----------

BGswim.info се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата „Плуване & Водна топка“, за да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Здравка Йорданова, плуване за ветерани
КоментариDelfina

Спринт
Други новини