БГ EN

Лалова: Добре сме, сериозен стрес бяха земетресенията

След земетресенията в Италия снощи Ивет Лалова и съпругът й Симоне Колио са добре. Габриела Петрова също е изживяла стреса с Ивет в Риети.
След земетресенията в Италия снощи Ивет Лалова и съпругът й Симоне Колио са добре. Габриела Петрова също е изживяла стреса с Ивет в Риети.
28-10-2016 08:34 | bgathletic.com


Ивет Лалова е била с Габриела Петрова по време на трусовете в Италия снощи. Лалова живее в Риети, само на 70 км от епицентъра на трусовете с магнитуд от 6.4 и 5.4 по Рихтер. А до днес на обяд Петрова е била също в италианското градче.

 

„Голямо изживяване беше. Добре сме. Но беше стрес, сподели за изживяването Лалова пред BGathletic.com. – Първият трус беше малко след 19 часа. Бяхме вкъщи само с Габи. Земетресението беше дълго, но всъщност по-слабото. Подпрях си ръцете на масата и в същия момент усетих как тя започва да се движи. Вторият трус беше доста по-силен, но по-кратък – само 4-5 сек. Само успях да отворя вратата и да застанем под касата и спря. Усети се сякаш влак мина под къщата. Обадихме се на родителите си, за да ги стреснем, че е имало силно земетресение. Но и да ги успокоим, че всичко е наред. Не усетихме това земетресение, което е било в полунощ.”

 

Лалова сподели още пред BGathletic.com, че в Риети хората още са много уплашени от трусовете през лятото, които отнеха около 300 човешки живота и разрушиха цели селца в Централна Италия.

 

„Ние живеем в нова къща, само на няколко години и е построена по последните стандарти за устойчивост. Но щом в нея се усети толкова силно, в старите къщи в централната част на Риети е било много по-страшно, каза още Ивет. – Много хора изкараха нощта в автомобилите си. Предпочетоха да не спят в къщите си. Разказаха ми, че централните площади и по-широки пространства са били изпълнени с коли. За още по-лош късмет, през тази нощ валеше и пороен дъжд. Днес училищата са затворени. Властите не са искали да поемат излишни рискове. Хората тук са в паника от земетресения. Стресирани са. Аз не бях тук по време на земетресението през лятото, но още от тогава всички са в уплах. Още се събират пари за възстановяването на Аматриче.”

 

Лалова разказа, че след първия трус снощи веднага е започнала комуникация с тренировъчните й партньори и приятелите си. Дори е приютила в къщата си за през нощта приятелско семейство с две дечица.

 

„Добре сме, дори днес тренирахме. Но не мога да кажа, че спах спокойно. Поне до 2-3 часа не успях да заспя. Чаках още трусове. Знаех всеки къде е в къщата, колко крачки имам до вратата”, споделя строховете си спринтьорката.

 

Тя е усещала няколко леки труса през изминалите дни, които били по-скоро като тракане в канализацията. Поне за по 2-3 на ден са информирали сеизмолозите в измrналата седмица. Дори местен специалист предрекъл, че ще има силни трусове. Чакал дори по-силно земетресение, казал спецът още през миналата седмица.  

 

Лалова се надява да няма повече такива изживявания и продължава подготовката си по график. 

 

 

----------

BGswim.info се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата „Плуване & Водна топка“, за да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Ивет Лалова, Габриела Петрова, земетресение, Италия
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини