БГ EN

Ученици ще се състезават в обновения басейн в Смолян в събота

28-10-2016 13:43 | Пресцентър на община Смолян

 

Ученически турнир по плуване организира община Смолян със съдействието на СК „Плуване Смолян”. Той ще се проведе на 29 октомври (събота) от 10.00 часа в напълно обновения Плувен басейн в областния град.

Спортната проява е посветена на 104 години от Освобождението от Родопите и Деня на народните будители – 1 ноември. Това съобщи Даниела Керкелова, която отговаря за Спортните дейности в общинската администрация. Основната цел на състезанието е стимулиране и популяризиране на плуването сред децата от смолянските училища.

В състезанието ще вземат участие ученици от 1 до 7 клас и една група над 7-ми клас. Деца от община Златоград също са заявили участие в надпреварата. Един състезател може да участва в една възрастова група и максимум 2 дисциплини.


Възрастови групи


1 клас –  момчета и момичета в стиловете „кроул” и „гръб” – 25 метра


2 клас, момчета и момичета в стиловете  „кроул”, „гръб „ и „бруст” – 25 метра


3 клас, момчета и момичета в стиловете „кроул”, „гръб” и „бруст” – 50 метра.


4 клас, момчета и момичета в стиловете „кроул”, „гръб”, „бруст” и „бътерфлай” – 50 метра.


5, 6, 7 и  7 клас, момчета и момичета в стиловете „кроул”, „гръб”, „бруст” и „бътерфлай” – 50 метра.


Учениците имат право да участват в по-горна възрастова група с медицинско разрешение (чл. 11 от наредба № 8/18.03.2005 г.).

Заявки за участие ще се приемат на имейл: ek_sokolova@abv.bg  или на телефон:  0878627599 до 13.00 часа на 28 октомври 2016 г.


Необходими документи за участие:


Заявка за участие, съдържаща трите имена, година на раждане, клас и дисциплини за участие,  не по-късно от 13.00 часа на 28 октомври  на имейл ek_sokolova@abv.bg (записване предварително при треньорите от Плувния клуб);

Копие от ученическа карта или бележник, заверено от директора – вярно с оригинала /в деня на състезанието/;

Предсъстезателен медицински преглед /в деня на състезанието/.

 

Забележка: При липса на упоменатите документи всеки родител попълва декларация за носене на отговорност.

 

Спортно технически изисквания:

Всички състезатели да бъдат в подходящ спортен екип за плуване.
(Важат санитарните изисквания за влизане в басейна (плувки, чехли, шапка, хавлия).

Всеки състезател ще участва по ред организиран от организаторите.

 

Класиране и награди
 

Класирането е индивидуално от 1 до 3 място – медали и грамоти за всички призьори от всички възрастови групи,  грамоти и за всички останали участници. Награждаването ще се извърши след приключване участието на всички възрастови групи, а наградите са осигурени от община Смолян.


Контакти  – 0301/67644, 087873615, dsk111z@abv.bg – Даниела Керкелова, Община Смолян и  и Катя Соколова – 0878627599, ek_sokolova@abv.bg – СК по плуване.

Повече подробности за самото състезание  и необходимата декларация могат да се намерят на сайта на Община Смолян в меню Спорт/спортни новини.

 

----------

BGswim.info се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата „Плуване & Водна топка“, за да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: плуване, Смолян,
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини