БГ EN

Богомил Койнашки пред BGswim.com: Съжалявам, че злепоставих скоковете и федерацията

11-11-2016 11:58 | Василен Димитров

 

Скачачът във вода Богомил Койнашки показа мъжество и не избяга от коментара на издънката си да бъде уличен в употреба на марихуана.


Състезателят на „Витоша дайвинг” (Сф) заяви пред BGswim.com, че съжалява за гафа и поднася извиненията си на всички в спорта си, на БФПС, приятелите и близките.


Богомил Койнашки е дал положителна проба за марихуана на държавния шампионат на столичния басейн „Диана” и е наказан от родната федерация за 4 г.

”Ще кажа същото, което казах и пред антидопинговата комисия и пред федерацията - съжалявам и оценявам допуснатата грешка. Взел съм си поуките. Осъзнавам посланието, което дадох на младите и останалите състезатели и спортисти. Злепоставих българските скокове във вода, злепоставих спорта си. Злепоставих и треньора си - Георги Чобанов. Навредих на репутацията на скоковете във вода. Сега ще направя всичко възможно, за да върна доверието. Ще се стремя да привлека повече почитатели на този красив спорт, който е престижен по света, но у нас е слабо популярен.”, заяви  пред BGswim.com Койнашки.

Многократният държавен и балкански шампион, както и носител на куп отличия от международни турнири, е приключил със спорта. В момента се е съсредоточил върху  образованието си в областта на IT анализи и бизнес стратегии във Висше училище по застраховане и финанси.

Решението да приключи със спорта Койнашки взел още преди да даде положителния резултат. Причината е фрактура на ръката, получена в края на миналата година в планината. Впоследствие травмата се усложнила.

”Оставам близко до спорта си, ще направя всичко възможно да запаля повече млади таланти по скоковете във вода. Ще се опитам да бъда максимално полезен”, допълни Койнашки.

----------

BGswim.info се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата „Плуване & Водна топка“, за да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: скокове във вода, Богомил Койнашки
КоментариDelfina

Спринт
Други новини