БГ EN

Прогрес с работа извън басейна

10-09-2019 09:03 | Деян Гечев

 

В природата на човека е заложено да търси удовлетворението от добре свършената работа. Важи за тренировката. Не само за състезанието. Прогресът резултатите обаче не се постига само със заниманията във водата.


Упражненията извън басейна и в залата са също от изключителна важност. И свършеното в промеждутъците на тренировките е от огромно значение.

Ето няколко полезни съвета, които могат значително да повлияят върху подготовката на плувеца.

 

1. Достатъчно часове сън


Сънят при плувците, както и при всички други спортисти, е първостепенен фактор. Възстановяването е пряко свързано с него, т. е ако не получим необходимата доза сън, лошото представяне на тренировка или състезание е гарантирано.

 

Обикновено на състезателите се препоръчва да спят по около 9-10 часа на денонощие, за да има максимален положителен ефект.


Има много изследвания и проучвания, правени за влиянието на съня върху плувците, които само потвърждават от каква важност е той.


Сънят при плувците ТУК2. Правилно хранене

 

Отново нещо, което е познато на всички – здравословният начин на хранене. Приемайки правилните и полезни храни, ние осигуряваме на тялото си веществата, необходими за възстановяването на организма.

 

Пиенето на достатъчно количество вода през деня и по време на тренировка ускорява възстановяването.

 

Начинът на хранене на плувеца е от изключителна важност през целия период на подготовка и по време на състезание.


Правилното хранене при плувеца ТУК


3. Здрава психика


Често се случва, когато се сблъскаме с нещо трудно и мъчително да се предадем още преди да сме започнали. Вече сме рухнали и сигурни, че нещата няма да се получат. Тук психиката играе главната роля.

 

Всеки се изморява на тренировки, всеки има тежки мигове, но именно концентрацията и усърдната работа в тези моменти прави разликата между много състезатели.

 

Плувците трябва да са уверени в себе си преди всеки старт, защото само тогава могат да разгърнат пълния си потенциал.

Психиката на плувеца ТУК


Описаните препоръки не са сложни и непостижими. Повечето хора ги знаят. Просто не ги изпълняват. 

----------

BGswim.info се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата „Плуване & Водна топка“, за да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: плуване, съвети, тренировки
КоментариDelfina

Спринт
Други новини