БГ EN

Ботко разочарован, че в Смолян басейнът не работи за майсторите

30-11-2016 09:32 | Снимка: Евгени Цеков | Василен Димитров

 

Ботко Трендафилов, с когото са свързани най-големите успехи на плуването в Смолян, е разочарован и учуден от факта, че открития след 20 години басейн в града към този момент не работи в полза на състезателите и високото спортно майсторство. 

Специалистът извел Антоанета Френкева до два олимпийски медал в Сеул’88, похвали местната община за ремонта и поетите напълно разходи по поддръжката на 25-метровото съоръжение. 

Старши треньорът на „Спринт” (Пд) не може да приеме обаче, че басейнът засега работи за мераклиите за свободно плуване. 

Направи го в обширно интервю за BGswim.com. 

Трендафилов, който смени локацията си на работа в Пловдив преди 20 години именно заради спирането на басейна, има планове да възроди плуването в Смолян.

 

 „Не мога да приема факта, че басейнът дал на българското плуване две фигури от световна величина – Антоанета Френкева и Петър Стойчев, както и още десетки силни състезатели, е превърнат в къпалня след толкова чакане. Треньорите от „Родопа” нямат възможност да водят подготовка, дечицата са разочаровани. Естествено, че община търси комерсиални начини за издръжката на съоръжението и заслужава адмирации за направеното. Дано местния съвет и клубът намерят правилното сечение, за да има отново плуване в Смолян”, коментира Трендафилов пред  BGswim.com.


Очаквайте интервю с Ботко Трендафилов!

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата „Плуване & Водна топка“, за да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Ботко Трендафилов, Антоанета Френкева, Петър Стойчев, Смолян, Родопа, община
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини