БГ EN

Фелпс се окичи с всичкото си олимпийско злато

21-12-2016 11:39 | Василен Димитров

 

Най-титулуваният олимпиец в историята – Майкъл Фелпс се окичи за специална фотосесия с всичките си 23 златни медала от форума под петте преплетени кръга.   

 

Направи го за обширен портрет на най-авторитетното спортно издание на САЩ – Sports Illustrated, чиято корица украси за предпоследния брой за годината.

Фелпс беше помолен да позира с всичките си 28 отличия, извоювани на четири олимпиади при общо пет участия. Измъкна се с усмивка, че твърде щели да му натежат.

 

Не му натежа обаче да се снима със златните си медали, сина си Бумър и прясната му булка Никол Джонсън.

 Иначе за Фелпс това е дванадесета поява на корицата на Sports Illustrated, обявил го за най-великия олимпиец за всички времена. Тази чест е един от измерителите за популярността на шампионите в САЩ.  Рекордьор е баскетболният титан Майкъл Джордан с над 50.

 

И тъй като професионалните спортове са на почит отвъд Атлантическия океан, не е учудващо, че соченият за наследник на въздушния Леброн Джеймс беше избран за „Спортна личност на годината“ от SI. Спечели битката с Фелпс заради историческата първа титла на НБА и Кливланд, която донесе със съотборниците си от „Кавалиърс“.

 

Куршума от Балтимор всъщност е шампионът от олимпийските спортове с най-много появи на корицата на Sports Illustrated. 

 

 

 

Със съпругата си Никол и сина им Бумър.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата „Плуване & Водна топка“, за да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Майкъл Фелпс, Sports Illustrated, Майкъл Джордан, Леброн Джеймс
КоментариDelfina

Спринт
Други новини