БГ EN

Басейнът в Бургас готов до 6 месеца

27-01-2017 17:18 | Снимки: e-burgas.com | BGswim.com

 

50-метровият покрит басейн в Бургас ще бъде готов до половин година.

Той ще бъде част от спортен комплекс, в който ще има и футболно игрище, информира e-burgas.com, прилагайки част от архитектурния план.

 

Проектът е на обща стойност от над 16 млн. лева.

 

Финансирането по европейската инициатива JESSICA за близо 12 млн. лева е договорено между Община Бургас, Societe Generale Експресбанк и Регионалния фонд за градско развитие в края на 2015 г.

 

След успешно реализирания експо-център Флора, това е вторият JESSICA проект на Община Бургас.

 

В миналото комплекс "Славейков" представлява най-голямата плувна база на територията на Бургас със закрит, открит басейн и спортна зала.

 

 

Изграден с цел да подготвя българските олимпийски спортисти, центърът не функционира от 2003 г. поради недобра поддръжка и нанесени повреди по време на използването му.

 

През 2012 г. комплексът е поверен на Българската федерация по борба, но след невъзможността на Федерацията да развие терена в модерен спортен център, Община Бургас отново поема съоръжението.

 

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


КоментариDelfina

Спринт
Други новини