БГ EN

Петобоецът Данов пред ,Спринт’: Охранявал съм най-напечените дербита

28-01-2017 12:45 | Снимки: Тони Тончев | Василен Димитров

 

Бившият елитен петобоец Николай Данов е охранявал като конен полицай в продължение на 16 години най-най-взривоопасните футболни дербита у нас.

 

В новия брой на списание „Спринт“ шестият на Световна купа разкрива как се усмиряват и най-лудите и пияни запалянковци, разказвайки любопитни истории от емблематични мачове.


Данов, който е възпитаник на „Славия“ е бивш състезател по плуване, е един от героите на конния ескадрон в София.

 

Няма по-бързо, респектиращо, ефикасно и безотказно средство срещу ултрасите от комбинацията между огромен мускулест ат с як врат и жилести крака, яхнат от човека на закона.

 

Истински кентавър или танк.

 

Там където патрулките не могат да достигнат, а репутацията не действа, проблемът решава конният полицай.

 

„Спринт“ посети на място терена, на който неговите подчинени към група „Конна полиция“ СПС-СДВР формират и тренират кошмара на ултрасите.

 

 

Опитът на състезател по модерен петобой е решаващ за Николай Данов в

работата му като конен полицай. Въпреки това трябва да поддържа

уменията си ежедневно, служейки 16 г. в ескадрона.

 

 

В новия брой на "Спринт" можете да видите как тренират полицаите от конния

еккадрон в София. Снимки: Тони Тончев

 

Като пример за ефективна експедитивност на конната полиция Данов дава мача на ЦСКА с „Атлетико“ (Мадрид) за Купата на УЕФА през октомври 1998 г. „Централният вход на стадион „Българска армия“ беше блокиран от фенове. Автобусът на испанците просто нямаше как да пробие. Тръгнахме да го прекарваме през транспортния вход, който е откъм колодрума. Точно за 10 минути шестима конни полицаи отворихме пътя и всичко беше наред“, спомня си Данов. 

 

В момента кадърът на славистката школа подковава на почти всички конни бази в и около столицата – в Борисовата градина, „Хан Аспарух“, Божурище, Ихтиман, Опицвет. Обяздва и тренира животните на бизнесмени.

 

 

Търсете новия брой на списание "Спринт" в цялата страна!

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Николай Данов, Спринт, конен ескадрон, конна полиция, модерен петобой
КоментариDelfina

Спринт
Други новини