БГ EN

Стартира регистрацията за световното за ветерани

31-01-2017 18:06 | Иван Цанов

Днес в 9:36 часа средно европейско време стартира регистрацията за световното първенство по плувни спортове за ветерани. Надпреварата ще се състои в Будапеща (Унгария) от 14 до 20 август.

 

В плуването всеки един ветеран може да вземе участие в пет отделни дисциплини и две щафети. Всеки, който иска да плува в държавата на Катинка Хошу, трябва да заплати основна такса от 65 щатски долари и за всяка дисциплина по 18 щатски долари отделно.

 

Състезанието в открити води ще бъде на езерото Балатон, а таксата е 45 щатски долари. Дистанцията на която ще се надпреварват ветераните в маджарското море ще бъде 3 км.

 

Заявките за световното могат да се правят само он-лайн през нарочен Портал и регистрация.

 

Възникват доста въпроси. И с просто око се вижда, че таксите са високи. Ветеранското плуване се превърна в бизнес и то много печеливш. Никой не може да каже колко ветерани ще се пуснат в Маджарско, но не е изключено да бъдат и над 25 000, като по този начин ще се реализират огромни печалби.

 

Според някои експерти след около 20 години желаещите да плуват на световни първенства за ветерани ще надхвърлят числото 100 000, което ще наложи разделянето на шампионатите на четири части - отделно за мъже и жени и второ разделение за млади ветерани (до 54 години) и за стари ветерани (над 55 години).   

 

BGswim.com разполага с информация, че в Будапеща ще плуват около 30-40 души българи.     

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Световно първенство по плувни спортове за ветерани, Будапеща, ветеранско плуване
КоментариDelfina

Спринт
Други новини