БГ EN

Как да правите подводно като Фелпс (ВИДЕО)

02-02-2017 12:12 | Василен Димитров

 

Ентусиазирани приятели на плуването в САЩ създадоха видео учебник, който да бъде в полза на състезатели и треньори. Наръчникът Phlex Phlex Swim Youtube ще обогатява всяка седмица с по две нови демонстрации, заснети с подводни камери и дрон.

 

Уроците ще може да бъдат гледани в платформа в Youtube.

 

Ще има онагледени демонстрации на упражнения за триатлон и плуване в открити води, акцентира специализираният сайт Swimswam.com.

 

Крайната цел на Phlex Phlex Swim Youtube е да направи „сините“ спортове по-популярни.  

 

Сесиите ще обхващат, както тренировъчния процес с упражнения във вода и на сухо, така и със съвети за хранителна диета, полезни беседи за мениджмънта и бизнеса в плуването.

 

 

Първият урок е посветен на делфиновият подводен удар, популяризиран от Майкъл Фелпс и наричан от американците „петият стил“, заради значителното му приложение.

Той бе едно от основните оръжия за доминацията на най-титулувания олимпиец за всички времена.

 

„Петият стил“ спестява освен десети и енергийни запаси, но много плувци (повечето извън САЩ) не му обръщат достатъчно внимание или не знаят какви упражнения са необходими за усъвършенстването му.

 

Люк Торес прави демонстрацията на въпросния „рибен удар“, акцентирайки върху страничното положение на тялото.

 

Как да правите подводно като Фелпс ТУК

Следете уроците във Phlex Swim Youtube

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Майкъл Фелпс, уроци, техника, Phlex Swim Youtube
КоментариDelfina

Спринт
Други новини