БГ EN

Правете плувни турнири

23-02-2017 13:31 | Иван Цанов

 

Този уикенд (25/26 февруари) в Благоевград ще се проведе първото издание на международния турнир по плуване ′′Пирин" Благоевград. Според председателката на ПК  ′′Пирин" Благоевград  Валентина Атанасова в надпреварата са заявени за участие 471 плувци от 41 плувни клуба, представители на четири държави.

 

Още отсега интересът към надпреварата е огромен. Организаторите даже имат притеснения, че басейнът няма да побере всички желаещи да гледат плувците. Споменава се цифрата 2000 човека, че и нагоре.

 

Крайно мъчително и много бавно българските плувни клубове осъзнаха, че най-доброто средство за популяризиране на плуването и напредъка на собствените им организации е провеждането на плувни турнири, най-добре международни и с масово участие. 

 

 

Изгодите са многобройни. Да изброим само някои от тях.

 

Реклама. Турнирът е мощен инструмент за реклама и то безплатна. Да вземем само това, че за него напише BGswim.com. Сигурно не знаете колко хора четат новините за турнири по плуване в България в медията на плувците, но Гугъл Аналитикс знае до отделния човек, дори от къде е, на колко е години и т.н. Около 25 000. Как ви се струва? И то не само от България. Не е зле, нали?

 

Празник. Турнирът е истински празник на плуването. В буквалния смисъл на тази дума. Няма по-голям празник на спортното плуване от турнир по плуване.   

 

Печалба. В случай, че е добре организиран и маркетиран всеки един плувен турнир може да донесе финансова печалба. Дори значителна. Да кажем от 5000 лева. Познавам хора, които за тази сума не си вдигат телефона, но за български плувен клуб сумата е огромна.

 

Състезателна проверка. Да не забравяме все пак, че плувният турнир си е състезание, а не къпане на хора в басейн. Всеки един плувец иска да види къде стои спрямо другите, как е спрямо конкуренцията. Ние живеем в общество на съперничеството, в което няма милост.

 

Да спрем до тук. Само това да беше - стига.

 

Така че изводът се набива в очите едва ли не от само себе си. Колкото повече плувни турнири, толкова по-добре.

 

Правете плувни турнири.  

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Пирин-Благоевград, турнири, плуване
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини