БГ EN

Щадящата сауна е инфрачервената

29-09-2018 16:16

 

Инфрачервената сауна  затопля помещението не с електрическа печка оборудвана с вулканични камъни, както при сухата финландска сауна, а с инфрачервени лъчи, които се излъчват от вградени инфрачервени тела.

 

Температурата, която се достига е между 40 и 60 градуса при влажност на въздуха както в помещението.

 

Този тип кабина е  изключително лесен за експлоатация и благодарение на отпускащото действие и относително ниската температура позволява ежедневната и употреба.

 

Не изисква допълнителна електрическа инсталация и може да се монтира навсякъде, достига бързо необходимата температура и има малък разход на електроенергия, което я прави подходяща, както за частни домове, така и за обществени салони и СПА центрове.

Предимства на инфрачервената сауна

 

Предимствата на инфраред сауна пред традиционната сауна са много. Лъчите загряват тялото на дълбочина от 2 до 7 см и не затоплят околната среда на кабината, което не натоварва сърцето и дава възможност на хора със сърдечно съдови проблеми и високо кръвно налягане да я ползват без притеснения.

 

 

Само 20% от лъчението нагряват въздуха, а останалите 80 % нагряват тялото и въпреки сравнително ниската температура в кабината, тялото се поти обилно и така се постига най-ефективното прочистване от токсини в организма и помага за  разграждането на мастните депа.

 

Известно е че инфрачервените лъчи имат висока топлинна мощност и ефективност, светлинната вълна може да резонира в човешките клетки, като ускорява кръвообращението, подобрява метаболизма и циркулацията на кръв, повишава имунитета. Дълбокото проникване на инфрачервените лъчи в кожата допринасят за нейното почистване, омекотяване и сияен тен.

 

За разлика от обикновената сауна топлината в нея е много полезна за хора страдащи от алергии, екземи, акне, за хора с ниско кръвно налягане,  спортни травми, облекчава  умората, има забележителен лечебен ефект при ревматизъм, артрит, затлъстяване и хронични чревни и стомашни проблеми.

 

Източник: spa-consult.eu

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: спа, терапия, сауна, инфрачервена сауна
КоментариDelfina

Спринт
Други новини