БГ EN

Сам да си хванеш вечерята в ресторанта

06-09-2019 15:00 | Bigfish.bg

 

Е, нека сме обективни, има излети, които завършват с чудно-пречудно капо и единствената утеха за изтерзаната рибарска душа е да седне на връщане в някое сгодно кръчме, да си поръча първо, второ, трето и един малък коняк с кафето за десерт. Ако обаче случайно минавате през Япония и сте извъртели красив валат, може да се отбиете в ресторант „Дзауо”, да си хванете рибата и да кажете как да ви я приготвят!

 

Интериорът на ресторанта е като корабче, което се намира сред басейн с всякакви риби. Ако искате да си ги уловите сами, трябва да си купите стръв от сервитьора.

 

Струва 100-200 йени (към 1,50-3,00 лв, ама вероятно не става дума за кутийка бели или „куртове”, както им викат по русенско и силистренско), а въдиците се дават безплатно. За да няма объркване, трябва да кажете на персонала каква точно риба искате да ловите, за да ви предоставят точната примамка.

 

 

Щом ви връчат пръчката, ви остава да заметнете и да чакате. Ако пък рибата се е събудила с лице към възглавницата, хили се подло и смята да ви причини второ капо в рамките на един ден, може да се обърнете към сервитьорите за съвет.

 

Надали ще започнат да ви сочат с пръст, да се побутват с лакти и да се кискат зад гърба ви, в Япония за подобно неуважение направо ти носят заповедта за уволнение с нож да си направиш харакири, че да се не мъчиш повече. Примерно.

 

 

Щом уловите риба, може да си изберете как да ви я приготвят и да се насладите на добитата с пот на чело вечеря.

 

А най-хубавото в цялата схема е, че ако наистина си уловите рибата, сметката ви се намалява с 600 йени (към 8-9 лева). Не е много, ама пък е от сърце.

А къде блеят българските ресторантьори, че не са се сетили за такава благодат? Казва ли ти някой? Пък и смееш ли да питаш?

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: любопитно, риболов, кулинария, япония
КоментариDelfina

Спринт
Други новини