БГ EN

Нина Рангелова позира в новия брой на ‘Спринт’ за ремонта на басейн

02-04-2017 10:04 | Василен Димитров

 

Клекнала до празен порутен басейн, символизиращ състоянието на българското плуване, Нина Рангелова направи за новия брой на списание „Спринт“ впечатляваща фотосесия за каузата на съоръжението в пловдивско училище.

 

„Като най-добрата българска плувкиня за години наред имам дълг да се опитам да подобря ситуацията с окаяното състояние на басейните. Затова и направих тази фотосесия в училище

„Черноризец Храбър“, намиращо се близко до дома ми в Пловдив“, коментира мултирекордьорката в няколко стила и дистанции, трикратна участничка на олимпийски игри.

 

През декември Нина сложи край на кариерата си само на 26 години, но оставайки близко и съпричастна към проблемите и състоянието на българското плуване.

 

„Въпросният басейн е в това състояние от години. Разговарях и с директорката, която прави всичко възможно ремонтът да се случи. Този басейн ще допринесе за масовостта на плуването и ще отключи цял район на Пловдив. А точно така се конструира система за изграждане на шампиони“, допълни четирикратната финалистка на европейски първенства на 50-метров басейн.

 

Фотосесията направи Анета Маркова.

 

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Нина Рангелова, кауза, Спринт, фотосесия
КоментариDelfina

Спринт
Други новини