БГ EN

Петимата, които не трябва да са ви треньори

11-07-2018 14:26

 

Когато сте готови да се впуснете с големи промени, за да промените визията и да подобрите здравето си, е логично да потърсите професионална помощ. Не всички, които се представят за реномирани диетолози и фитнес инструктори обаче заслужават времето, доверието и парите ви.


Вижте кои „експерти” е по-добре да пропуснете.


1. Специалистът без препоръки и солидно CV

 

Ако искате наистина професионална помощ, потърсете човек, който има необходимото образование и опит. Един сертификат не е достатъчен, за да докаже професионализма и компетентността на човека срещу вас. Заложете на някой, който ви е препоръчан или работи в солидна компания/институция с доказан и оправдан имидж.

 

2. Някой, който не разбира медицинските ви нужди


Често напълняването е вследствие на здравословен проблем или специфични състояние – хормонални проблеми, диабет, прием на някакви лекарства, менопауза, бременност и т.н. За да получите адекватни съвети и помощ, трябва да се доверите на човек, който е запознат с развитието на вашето състояние/болест и може да ви препоръча програми и хранителен режим, който е съобразен с тях.

  3. Експертът, който ви подлага на екстремни диети


Всеки специалист знае, че екстремните диети не водят до нищо добро, а йо-йо ефектът е почти задължителен. Тялото ви се нуждае и от протеини, и от въглехидрати и от мазнини, така че те трябва да присъстват в менюто ви.

 

 4. Този, който се интересува само от парите


В днешно време е много лесно да станеш фитнес инструктор или хранителен експерт. Достатъчно е да си платиш за няколкоседмичен курс и да се сдобиеш със сертификат. Тези хора, които не са прекарали години в различни университети, за да се сдобият с необходимите знания, очевидно гонят едно – бърза печалба или просто са решили да превърнат личното си хоби в доходоносен бизнес. Вероятно изглеждат добре и това може да ви заблуди , че си разбират от работата, но външният вид не е гаранция за нищо. Все пак не знаете през какво са преминали, за да стигнат до сегашните си форми.


5. Треньорът в залата ви


Във всяка има по един човек, който наблюдава трениращите и дава съвети. Вероятно той има някакви познания щом работи във фитнес, но по всяка вероятност няма да ви бъде от голяма помощ, тъй като е свикнал да повтаря едни и същи неща на всички присъстващи, свързани с тежестите и употребата на уредите, а вие се нуждаете от специално внимание и човек , който да ви изготви персонален режим и хранителен план.

 

Източник: Тялото 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: инструктор, треньор, тренировка, здраве, диетолог
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини