БГ EN

250 ветроходци на старт в регатата ′Порт Бургас′

27-04-2017 12:19

 

Международната регата "Порт Бургас - Бургаска ветроходна седмица" ще се проведе в Бургаския залив. Стартът ще бъде даден в петък (28 април)  от 11:00 часа в Яхт клуб "Порт Бургас".

 

Организатори са "Пристанище Бургас", яхтеният клуб и местната община.

 

Проявата е част от спортния календар на Българската федерация по ветроходство и на Международната федерация по ветроходство и е с категория 50 точки на Wоrld Sailing.

Интересът към ветроходните събития непрекъснато нараства показва статистиката от предходните две години, каза директорът на "Пристанище Бургас" Диян Димов. През 2015 година в международната регата участваха 200 ветроходци от пет държави, а миналата година се включиха 248 ветроходци отново от пет страни. Към момента заявки са подали 230 участници от 11 държави, но записванията продължават, като организаторите се надяват тази година състезателите да надвишат 250.

Ветроходците, които ще премерят сили в класовете Оптимист, Лазер 4.7, Лазер Стандарт, Лазер Радиал, 420, 470 и Фин, са от България, Азербайджан, Беларус, Гърция, Кипър, Кувейт, Румъния, Русия, Турция, Украйна и Франция.

Бургас се утвърждава като един от центровете за провеждане на престижни международни състезания, добавиха организаторите на състезанието. След домакинството на Европейското първенство за младежи в класовете 420 и 470 през 2015 година през август тази година тук ще се проведе Евро′2017 в клас Oprimist.

Източник: Sportal.bg

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Порт Бургас, регата, ветроходство
КоментариDelfina

Спринт
Други новини