БГ EN

Лохти отново троши рекорди и печели титли

30-04-2017 10:56 | Иван Цанов

Райън Лохти спечели един куп медали и строши няколко национални рекорди за ветерани по време на пролетното първенство на САЩ за ветерани, което се провежда в Ривърсайд, Калифорния на 25-ярдов басейн.  

 

Това е първото състезание на Лохтинатора след като бе суспендиран от участие на "нормалните" първенства от USA Swimming (плувна федерация на САЩ) поради неадекватното му държане по време на олимпиадата в Рио де Жанейро.

 

Само за два дни (петък и събота) Лохти завоюва два златни медали в индивидуални дисциплини, две титли в щафетни плувания и подобри няколко национални рекорди на САЩ.

 

Любимецът на медиите в Америка постигна рекорд на САЩ на 100 ярда съчетано с време от 47.71 секунди. Предишен рекордьор в дисциплината бе Мат Гривърс с 47.77 секунди.  

 

Американецът плува във възрастова група 30-34-годишни. Във ветеранското плуване състезателите са разделени във възрастови групи през пет години интервал. Първата възрастова група е 25-29-годишни, следва 30-34-годишни, 35-39-годишни и т.н.

 

Ветеранското плуване е индивидуален спорт номер едно в света по интерес към него. Това се предопределя от обективното обстоятелство, че може да се упражнява и от 100-годишни. На световни първенство по плуване за ветерани се пускат над 15 000 душ, като ако не се вземат мерки за ограничаване на участието след десетина години желаещите да участват ще бъдат над 100 000.    

 

ВИЖ РЕЗУЛТАТИ

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Райън Лохти, ветеранско плуване
КоментариDelfina

Спринт
Други новини