БГ EN

Спипаха опасни бракониери

27-05-2017 10:46

 

Ювелирна акция на ИАРА – Габрово и полицията в Сухиндол доведе до арести на едни от най-опасните бракониери на яз. „Александър Стамболийски” – Кекето и Гъмзата, научи Bigfish.bg.

 

Двамата били заловени да бият риба с електрически ток във водите на язовира. И то през време, когато рибата хвърля хайвер и риболовът е абсолютно забранен!

 

Акцията била проведена под ръководството на началника на ИАРА – Габрово Красен Колев, чиито хора преди това ловко проследили Кекето и Гъмзата до водоема. По тъмно двамата били изхващани с 6-метрова лодка, мотор с мощност 8 коня и генератора, с който зашеметявали рибите.

 

Уловът им се състоял от 35 килограма шаран и бяла риба. Двамата се опитали да избягат от риболовните инспектори през тръните, но попаднали на засадата на печените полицаи от Сухиндол, които им щракнали белезниците. Като начало на Кекето и Гъмзата са им съставени актове от по 8700 лева на калпак, но това е само началото. Започнато е досъдебно производство, целта на което е да изправи бракониерите на съд, тъй като ги хващат не за пръв път.

 

Възможно е дори да се стигне до вкарване на нарушителите в затвора, коментират юристи.

 

Припомняме, че по-рано тази година Кекето, Гъмзата и техни ортаци нападнаха с брадви и мачете риболовци, бивакуващи на същия язовир. Повод стана това, че въдичарите им пречели да си опъват мрежите! В крайна сметка риболовците излязоха победители в схватката и дори задържаха вързани бракониерите до идването на полицията. Тогава се задейства и военна прокуратура, тъй като единият от нарушителите се оказа военен. Сега риболовците са убедени, че властите най-сетне ще ударят с цялата и строгост по бракониерите.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: риболов, бракониери, полиция
КоментариDelfina

Спринт
Други новини