БГ EN

Как бе създаден кръгът за нахъсване (ВИДЕО)

07-06-2017 15:27 | Василен Димитров

 

 

Много бяха причините българската плувна общност да се развълнува и почувства горда по време на Балканските игри за младежи и девойки в София по Гергьовден, но сред тях е укрепеният отборен дух и самочувствие.

 

Един от механизмите, с които работеха беше „кръгът на патриотите“, който сформира състезателите ни преди и след полудните.

 

Събирайки се в кръг, заметнати с трикольорите, всичко от отбора вкупом скланяха глави, за да рецитират гръмко и мощно нахъсващи слова, завършващи с: „България е над всичко!“.

 

По американски, но и по хъшовски.

 

В центъра на кръга заставаше най-често един от треньорите на представителния отбор Никола Петров (ПСК „Черно море, Варна), който подаваше репликата към нахъсаните младоци.  

За част от зрителите ритуалът на басейн „Диана“ се разиграваше за първи път, но всъщност на международни участия нашите се мотивират от няколко години.

 

„Моите първи спомени за тези надъхващи слова се изрекоха на Балканиадата за младежи и девойки в гръцкия град Лариса през 2014 г.  Мисля, че в основата на тази атракция беше Матю Ценков (медалист в бруста, сега студент в САЩ – б. р.)“, разкрива пред BGswim.com Никола Петров.

 

Признава чистосърдечно и с усмивка, че за Балканиадата в София сам се е цанил за „треньор по мотивацията“ и за мястото в център на „кръга на патриотите“.

 

Все пак има богат опит с клубния си отбор ПСК „Черно море“, където е традиция варненските плувци да си говорят повдигащи адреналина думи и крилати фрази.

 

„Няма определен текст. Всеки път е различно, според момента“, допълва Петров.

 

 

В ПСК "Черно море" също се нахъсват по този начин. снимки: Евгени Цеков и Делян Господинов

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: ПСК
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини