БГ EN

Катинка критикува ФИНА

01-06-2017 08:20 | BGswim.com

 

Феноменалната унгарска плувкиня Катинка Хошу разкритикува ФИНА в своя профил в социалната мрежа Инстаграм.

Гневът на "Желязната лейди" е продиктуван от решението на световната плувна централа да ограничи индивидуалните стартовете до четири по време на състезание за Световната купа.

 

Хошу понякога прави на отделна надпревара до 17 старта.

 

"Иновативна идея от ФИНА? Макс 4 старта на плувец на състезание от Световната купа? Поздравления ФИНА, бъдете сигурни, че ще плувам и печеля повече тази година... Но нищо повече. "предизвикателството предизвика значителна обратна връзка от състезатели и треньори" - само че те никога не са ни питали... Ето защо плуването все още е аматьорски спорт... И никога не получава повече внимание... Плувците не би трябвало да плуват повече, нали така? Господ забранява плуването да би могло да получава повече внимание... Плуването просто става много по-скучно. Невероятно", пише Хошу.     

 

Не за първи път най-добрата плувкиня на съвремието си позволява да критикува силните на деня. Не много отдавна тя влезе в тежък конфликт с председателя на Унгарската плувна федерация Тамаш Гярфас, който в крайна сметка бе принуден да напусне поста си.    

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Катинка Хошу, ФИНА
КоментариDelfina

Спринт
Други новини