БГ EN

Роден анализ за водната топка прави фурор в Испания

13-06-2017 13:30 | Василен Димитров

 

Анализът за промените в правилника на водната топка, написани от Андрей Константинов за новия брой на списание „Плуване & Водна топка“, предизвика в огромен интерес и обществен отзвук в Испания.

 

Статията на члена на Техническия комитет на ЛЕН беше преведена за популярния сайт waterpoloelblog от Андрей Демирев – журналист със солиден стаж и кореспондент на BGswim.com от Иберийския полуостров.

 

Само през първия ден от публикуването му, анализът на Константинов имаше над 234 споделяния и 1500 прочитания.  

 

Сайтът, в който се помести този материал по принцип е за водната топка в Страната на баските, но има и публикации за водната топка в Испания и по света и анализи.

 

„Waterpoloelblog  се чете от много хора в Испания и по света (предимно в Южна Америка, Мексико и т .н .).  

Ползува с авторитет, защото е трудно да се намерят подобни анализи. Рядко един член на Техническия комитет на ЛЕН, като Андрей Константинов, анализира толкова задълбочено и компетентно една жизнено важна тема за водната топка“, разяснява Демирев.

„За испанскоговорящите страни по света (под егидата на ФИНА) предполагам е било много интересно да научат позицията на ЛЕН. Всичко това обяснява по моему интереса към този материал“, допълва Демирев.

 

В сайта waterpoloelblog той има специална рубрика: Las crónicas de AJD". Там се публикуват хрониките му за мачове от баската лига (1 и 2 група, всяка една по 12 отбора), женската от 10, както и от мачове на баските отбори в испанските национални лиги (4 мъжки и два женски).

 

 

Прави ги успоредно със задълженията ми на делегат-оценител в испанската лига, в която е бил 15 години и съдия.


„Освен добрите отзиви при нас в страната на баските: Билбао, Сан Себастиян, Памплона… , играчи, съдии и треньори в Барселона и Мадрид оценяват много високо тези хроники, много различни по стил и емоции от традиционните в пресата за един минориритарен спорт като водната топка“, споделя Демирев.

Той е единственият оценител чужденец в Испания, както е и когато свири в Първа лига тук с играчи като „Естиарте“ и сие, олимпийските шампиони от Атланта през 1996 г.

 

 

Авторът на анализа Андрей Константинов е вляво

 

Андрей Демирев (в средата, в качеството му на оценител) e в компанията на един от големите ни ватерполисти Свилен Пиралков (вдясно, на снимката като играч на "Сабадел") и Ивайло Пачалиев (като треньор на "Монтжуик")


Очаквайте скоро в BGswim.com пълния текст на анализа и коментара на Андрей Константинов за промените в правилата във водната топка!

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Андрей Константинов , Андрей Демирев, правилник, водна топка, Испания
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини